Çarşamba, Mayıs 14, 2008

Kızlarıma....


Canım kızlarım,
Benim yaşlandığımı düşündüğünüz gün;
Yemek yerken üstümü kirletirsem lütfen sabırlı olun,sizin bir lokma daha fazla yemeniz için nasıl çırpındığımı,sizinle aç sizinle tok olduğumu hatırlayın.
Sizinle konuşurken aynı şeyleri tekrar tekrar edersem sözümü kesmeyin,küçükken uyuyana kadar kaç kere size masallar anlattığımı hatırlayın.
Yeni teknolojiler karşısında cahilliğimi görürseniz bana zaman tanıyın,beni yüzünüzde alaycı bir gülümsemeyle izlemeyin,size bir kelime öğretmek için çırpınışlarımı hatırlayın.
Bazı zamanlarda unutkan olursam lütfen hemen sinirlenmeyin,çünkü asıl önemlisi sizin yanınızda olabilmem ve beni dinliyor olabilmenizdir..
Yaşlı bacaklarım yürümeme izin vermediğinde bana elinizi verin,tıpkı benim size ilk adımlarınızı atarken verdiğim gibi...
Sizi yalnız bıraktığımı hiçbir zaman düşünmeyin,sizin kokunuzla işe giderken amacım size en iyi şartları verebilmekti bunu asla unutmayın.
Hatalarıma karşın hep sizin için iyi olanı gerçekleştirmeye ve sizin en iyi yolu seçmenize yardımcı olmaya çalıştım.
Benim için yaptıklarınızı içimde taşıdığım o çok derin sevgimle ve gülümsememle ödeyebilirim ancak.
Sizi çok seviyorum ve hatalarınızla,günahlarınızla,sevaplarınızla her zaman sevmeye devem edeceğim.
Çünkü ben bir anneyim.Ne mutlu bana ki sizin annenizim.Sizinle gurur duyuyorum ve biliyorum ki büyüyüp genç kız olduğunuzda babanız ve benim göğsümüzü kabartacaksınız.Çünkü bütün çabamız bütün çırpınışlarımız sizin geleceğiniz için.
Sizi çok seven anneniz ve babanız.