Salı, Nisan 14, 2009

ALLAH kelimesini oluşturan harflerin sırrı......


Hollandalı bilim adamı psikolog Vander Hoven ALLAH kelimesini olusturan harflerin sırrını bulduğunu açikladı.
Prf.Hoven'in hastalar üzerindeki araştırmasının sonucu ise şöyle; Hollandali bir psikolog olan Vander Hoven Kur'an okumanın ve ALLAH kelimesini tekrar etmenin hastalar ve sağlıklı insanlar üzerindeki etkilerini bulduğunu açıkladı.
Hollandali profesör üç yıldan beri bir çok hasta üzerinde araştırma ve çalişmasını yaparak yeni buluşuna ulaştığını söyledi.
Hastalarindan bazılarının Müslüman olmadiğını, bazılarının da Arapça bilmediğini belirten Hoven hastalarina ALLAH kelimesini öğrettiğini söyledi.
Alınan sonucun çok mükemmel olduğunu, özellikle depresyon ve tansiyon hastalarında çok daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti.
Profesör Haven ALLAH kelimesini oluşturan harflerin psikolojik hastaların üzerindeki etkilerini açikladı.
-ALLAH kelimesinin ilk harfi olan –A- harfi solunum sisteminden direk çıkıyor ve nefes almayı düzenliyor.
- Damaktan söylenen –L- harfi ise, (Arapçada çikarıldiğı şekilde) dil hafifçe damağın üst kısmına dokunuyor ve çene kısa bir duraklamayla birlikte aynı işlem tekrarlanıyor.(İki –L- harfi oldugu için) Bu işlem nefes alıp vermeyi rahatlatıyor
- Son harf olan –H- harfi çıkartılırken akciğer ve kalp arasinda bir ilişki oluşuyor ve işlem sonucunda kalp atışları düzeliyor.
Bu araştırmayı yapan Hollandali profesör Müslüman değil, fakat İslam ilimlerine ilgi duyan ve Kur'an-i Kerim'in sırlarını araştıran bir psikolog.
.
Elimizdekinin kıymetini bilememek diye buna denir işte.Müslüman olmayan bir insan ALLAH kelimesinin faziletini araştırıyor ve hastalarını tedavi ederken ALLAH kelimsesini öğretiyor.Biz ise tutturmuşuz bir tanrı....Çocukların seyrettiği çizgi filmlerde bile bir tane ALLAH kelimesi yok hep tanrı...Televizyon programlarını saymıyorum bile...Ben elimden geldiğince çocuklarıma öğretmeye çalışıyorum tanrı değil ALLAH demeliyiz diye.
.
İkisi de aynı kapıya çıkıyor diyebilirsiniz ama bence değil çok fark var.Niye biz yabancılardan dilimize geçen bu kelimeyi kullanalım ki halis mulis ALLAH kelimemizi her söylediğimizde bu kadar faydaları varken.....