Cuma, Nisan 18, 2008

Yoğun istek üzerine......

Sabahtan beri sevgili Zeynep ve Yasemin arkadaşlarım başımın etini yiyorlar.Neymiş efendim;geçen yazılarımdan birinde Sevil abladan uzun uzun bahsetmişim onlardan okadar bahsetmemişim.

Şimdi bahsediyorum benim canım arkadaşlarım!..... İşe ilk başladığımız zaman
bizi sınavla almışlardı devlet memurluğu için şimdi KPS filan çok zorlaştı.Neyse biz birçok yeni işe başlayan arkadaşlar tabi çömez oluyoruz bu arada hep birlikte başladık yeni oluncada ister istemez diğer yeni arkadaşınla bir kader bağı oluyor aranda.

Ben aslında öyle hemen arkadaş olan biri değilimdir.İlk hareketi hep karşı taraftan beklerim,beni ilk görenler soğuk olduğumu söylerler ama birde arkadaş oldummu bidaha onu hiç bırakmam .İşte Zeynep'le böyle tanıştık.İkimizde işe yeni girmiştik herşeyin yabancısıydık birbirimize destek olarak bu günlere geldik.Zeynebin bendeki yeri daima farklı olmuştur.Oniki senedir yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmemiştir.(kendisi gülücüklerimbenim bloğunun sahibi olur).

Yaseminciğime gelince o işe ilk girdiği zaman genel müdür sekreteri olarak başlamış,onların çalışma saatleri farklı olduğu için kendisini fazla tanımıyorduk.Sonra evlenince normal servise Zeynebin odasına geçti birlikte çalışmaya başladılar.

Bu arada benim bir özelliğimden bahsetmeden geçemiycem.Hani ben böyle zor arkadaş olan bir tipim, bir de arkadaş olunce çok bağlanırım ya üçüncü bir kişiye asla tahammül edemem.Zeynebe neler yaptım Yaseminle samimi diye;küstüm kızdım sinir oldum.Ama.................bir de baktımki biz üçlü kanka olmuşuz.

İşte o günden beri Yasemin ve Zeynepsiz Dilek (ben oluyorum kendileri) olmaz olamaz .Onlar benim biricik can arkadaşlarım iyi gün dostu değil yılın 365 günü dostlarım onları çok seviyorum.Yasemin Zeynep iyiki varsınız canım arkadaşlarım.

Örgülerim




Bunlarda kızlarıma yaptığım cicilerimden bazıları.Bu yandaki Sena'ya yaptığım kazak.Nakonun beyaz saten ipini ve sakallı ip dedikleri ipten kullandım.Beş sıra beyazla düz ördüm sonra pembe sakallı iple iki sıra düz ördüm.Güzel bir kazak oldu Sena beyenerek giyiyor.
Pembeli beyazlı yeleğide Serra'ya hamileyken yapmıştım.Onın ipide nakonun bebe yünü.
Yarım gördüğünüz işimse şu anda yaptığım işim yine Sena hanıma kazak olarak başladım.Örneğine deniz dalgası diyorlar.İsteyen arkadaşlarıma ayrıntılı tarif verebilirim.
Akşamları boş kaldığımda haftasonlarında elime alıyorum sitres atıyorum tavsiye ederim arkadaşlar.


Berkay


Halasının erkeki Mahmut Berkay beyefendisi.
Henüz 9 aylık pek küçük ama büyüyünce üç ablasının hakkından geleceğinin sinyallerini veriyor.Eh artık bu kadar kızdan sonrada bir erkekimiz olsun değilmi ama?
Halalık çok güzel bir duygu.Onlar benim canlarım,birkaç gün görmiyim burnumda tütüyorlar,hemen gidip beş dakkada olsa görüyorum evlerimizin yakın olması büyük avantaj tabi.
Annem ben iki kardeşim aynı muhitte oturuyoruz.Gerçi ben evlendikten sonra dört sena Maltepede oturdum.Sena orada doğdu fakat deprem olduktan sonra zemini sağlam olduğundan Atakente taşındık evimizi aldık,evlenmeden önceki muhitime döry yıl aradan sonra tekrar döndüm.Allahtan eşimde bu muhiti çok sevdi,benden çok tanıdığı var.

ceyda


Halasının ilk gözağrısı Ceyda hanım karşınızda.


Benim baldan tatlı yeğenim.İlkgöz ağrım.Biraz yaramazdır ama çok tatlıdır,akıllıdır,halasını çok sever.


Bu sene ana sınıfına başlıycak benim kuzum büyüdü de okullu oldu maşallah.





Sena'dan 4 yaş küçük,Serra'danda 2 yaş büyük olduğu için benim ortanca kızımdır Ceyda.