Perşembe, Nisan 02, 2009

Bu Vatan Kimin........


Bu vatan toprağın kara bağrında
Sıra dağlar gibi duranlarındır.
Bir tarih boyunca onun uğrunda
Kendini tarihe verenlerindir...
Tutuşup kül olan ocaklarından,
Şahlanıp, köpüren ırmaklarından,
Hudutlarda gaza bayraklarından,
Alnına ışıklar vuranlarındır...
Ardına bakmadan yollara düşen,
Şimşek gibi çakan sel gibi coşan,
Huduttan hududa yol bulup koşan,
Cepheden cepheyi soranlarındır...
İleri atılıp sellercesine,
Göğsünden vurulup tam ercesine,
Bir gül bahçesine girercesine,
Şu kara toprağa girenlerindir...
Tarihin dilinden düşmez bu destan,
Nehirler gazidir dağlar kahraman,
Her taşı yâkut olan bu vatan,
Can verme sırrına erenlerindir...


NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...........


Bir şehit torunu olarak bugün bu şiiri koymak geldi içimden.Unutmayalım unutturmayalım ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ...........

7 yorum:

SMİLENA dedi ki...

canım biliyorsun benim kuzenimde şehit oldu.çok duygulandım.allah rahmet etsin hepsini...

çise ve annesi... dedi ki...

bravo....katılıyoruz sana canım...

Moonish (moonsun) dedi ki...

NE MUTLU TURKUM DIYENE !!! Ben de burdayim, uzakta olsam da gonlum vatanimla :))

Opal dedi ki...

dilek'cim ben seni blog actigindan beri okuyorum (o zamanlar benim blogum yoktu)kimse turkiye aleyhtari degil. vatana slklLacak en ufak bi kursunda emin ol ki tum turkiye halklari (laz, cerkes, ermeni, turk, kurt , bosnak, alevi, sunni) tipki kurtulus savasinda oldugu gibi yine birlesir yine vatanini vermez kimseye.(ben de o zaman buralarda ysamam atlar gelirim zaten emin ol buna) bu arada soylemeyi unuttum: benim de baba tarafimdan 3 kisi yatiyo canakkalede. kocam cerkes: anne tarafindan tam 12 kisi gelibolu'da sehit dusmus, canakkalede yatiyo. hepsinin kabirlerine nur dolsun. hem bloguma yaziyi yazman bence cok iyi oldu cunku cok guzel fikir telakkisi yapildi , kimse kimseye saygisizlik yapmadan fikirlerini dile getirdi. cocuklarini ve seni cok opuyorum (icimden gelerek soyluyorum bunu)
once birbirimizi sevelim, kimse obur dunyaya bisey goturmuyo.

gülücüklerim benim dedi ki...

Dilekcim opal'le karşılıklı yazılarınızı ve yorumları okudum bazı yorumlar ve anlatımlar beni oldukça üzdü ve şaşırdım doğrusu, bence bazıları elmaları ve armutları karıştırıyor, yani kürt sorununun demokratik bir şekilde tartışılması, sorunların dile getirilmesi elbette normal birşey ama, sorunlar bahane edilerek bu ülke toprakları için kanlarını dökmüş yüzyıllardır aynı vatanı paylaştığımız insanların başka bir vatandan bahsetmesi ve ülkemizi bölmek istemelerini esefle karşılıyorum, zannediyormusunuz o bahsettiğiniz ülke (ki ben adını bile zikretmenin şehitlerimize saygısızlık olduğunu düşünüyorum) kurulmuş olsa bile Ermenilerin, AbD'nin ve birkatım dış güçlerin o toprakları ve zenginliklerini size yedireceğinizi mi zannediyorsunuz, yanılıyorsunuz sevgili kürt kardeşlerim, büyük bir yanılgı içerisindesiniz,
Binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz ne oldu da şimdi aklınıza geldi bu ayrılma fikri lütfen sorunlarımızı konuşalım tartışalım bu sorunları görmezden gelmek te zaten mümkün değil ama iş bölünmeye geldi mi işte ona şiddetle karşı çıkarız, bizim devletimiz onlarca yıldır o bölgeye yatırımlar yapıyor, dış güçler bizim G.Doğu'daki sularımıza topraklarımıza ve yatırımlarımıza gözlerini dikmiş duruyorlar, hangi komşu ülkemiz bizden iyi durumda ha söyleyin, Irak kürtlerimi sizin haklarınızı savunacak, hangi güçle, hangi ekonomiyle, arkamızda koskoca bir TÜRKİYE CUMHURİYETİ var, biz çok güçlüyüz ve sorunlarımızı kendi içimizde hallederiz, Barzani mi Talabani mi emin olun onlarda biraz daha güçlendiklerinde kendi halklarına zulmetmekten geri durmazlar.

Yazacak daha çok şey var ama ben burada kesmek istiyorum eminim ki sağduyulu kürt kardeşlerimiz de bunları çok iyi biliyorlar, hepimiz biriz, birlikteyiz, asla bölünmeyiz.

ADIGE dedi ki...

Insanoglunun mulkiyet meraki ben beciligi,yani super egosu yok olmadigi yada insanligin bunlari a$madigi surece bu dunya boyle gidecek ve dunyanin sonunuda insanlar getirecek. Koyde hendek kavgasi yapan iki koylu 1 karis toprak icin birbirlerini oldurebiliyor, neden peki. Sahiplenme, hirs, doyumsuzluk. Malesefki tum dunya boyle. Dunyadaki canlilarin en ustunu olan hakim guc, "INSAN" Her ne olrsa olsun bu turun her biri kendisini hakli gorur. Karsisindaki haksizdir tabiki. Karsisindakida o yonde dusunur tabiki. Kor bir savastir yolun sonu. Gelde cik isin icinden. Insan kendi dusunce kapasitesine gore kucuk yada buyuk dusunur, kucuk yada buyuk seyler ister. Az bir yemek ile doyan yada durmadan yedigi halde doymayan insan dusunun. Oysaki insanin hadi diyelim canlilarin yasamini idame ettirmesi icin gerekli olan seyler oyle cok fazla seyler degildir. Yuzyillarca once yasayan pir sultan bile atalarini ornek gosteriyor. "GORMUSLER ILERIYI ATALARIMIZ DEMEK, HERKESE YETER DUNYADA HERKESE YETER EKMEK" der. Yetmiyortabiki ama dunya denen gezegende sinirlari olan bir yer. Begenmeyen gitsin demek var tabiki ama nereye? Uzayami , ne komik degilmi. Vatan icin olmek, oldurmek dunden bu gune tartisilmaz sekilde insanlarin genlerine girmis. Bunun disinda dusunmek dunyanin neresinde olursa olsun abesle istigaldir. Eh buda boyle olursa yapacak bir sey yok. Savasan her iki taraf her bir olenine sehit der, kim hakli peki?
Simdi bu yazitimi okuyanlar kimbilir neler neler dusunecek hakkimda. Dusunun de soyle sapkalarinizi onunuze koyupta dusunun. Oz elestiri yapin yani. Sizlere dunyada olan olusan bazi seyleri soylemek istiyorum ki bu cok guzel bir harekettir bence. Din, dil, irk ayird etmeden bir dava ugruna olumu dahi goze alan bu insanlar, bu dusunce. YESIL hareketi yani. Dunya insanligi bunu dahada gelistirebilirse , yani insanligin dogal evi olan dunya bir bir neresi olursa olsun her bir karisi dahi her bir insanin yasam alani olarak gorulse sorun diye bir sey kalmayacak. Ben TR de dogdum , bir suru ivir zivir islemlerden sonra Australia goc ettim, iyide ben canim istedi dunyanin baska bir yerinde yasamak istiyorum. Hayir olmuyor iste , her yer parsellenmis, b uyukten kucuge dogru inersek cok cocuklu ve birkac odali evde cocuklarin bile o oda benim diye paylasmasi gibi. Kisaca su. Hicbir yer hicbir kimsenin degildir. Her yer hepimizindir.........Saygilarimla. Diilerim gorusleriniz daha genel olur.

Şekerci Butik dedi ki...

şehitlerimizn mekanı cennet olsun...kocaman öpüyorum seni..