Salı, Mayıs 06, 2008

Serra hanımın yaramazlıkları






















Günaydın arkadaşlar. Resimlerimizle başlığın bir tezat oluşturduğunun farkındayım ama yaramazlıklarıyla beni çileden çıkartan Serra hanım resmini çekiyimmi kızım dediğimde anında bir meleğe dönüşerek bana bu pozları verdi.
Gündüz uyumamış gittiğimde bahçedeydi Badedin (Yasemin) le oynuyormuş.Annesi mi eve gelmiş hiç umuru bile değil hanımın.
Sena hanıma gelince üstünde bir kısa kollu tişört bahçede.Bu arada yanlarında babaları var gececi olduğu için akşam gidecek kızlarını dışarı çıkarmış ama sağolsun bu çocuklar hastamı olur,Sena okuldan geldi birşey yedimi hiç düşünmez.Neyse olaya hemen el koydum Senaya montunu giydirdim.
Serra öğlen uyumayınca bahçede de oynayınca iyice sapıttı tabi.İlkönce düüüt(süt) diye tutturdu.Hayır kızım yemek yiycez dedim,bu seferde matarna diye tutturdu zaten haftanın üç günü makarna yapan bense karnıyarığın yanına yakışır düşüncesiyle pilav yapmıştım.Serra hanıma makarna yok kızım pilav var dedikçe banane matarna diye ağlamaya başladı.Bir telaşla masayı hazırladım pilavı tabağına koyunca aralarında bir yakınlık doğdu herhalde sesini çıkartmadı.İki üç kaşık pilavdan sonra tekrar süt krizi tuttu,zaten sütle yaşayan bir çocuk akşama kadar beni görmeyince bütün mızmızlıklarını kapıdan içeri girdiğim andan itibaren bana yapmaya başlıyor.
Bu arada Sena hanımı fülüdünden bahsetmessem ayıp olur doğrusu.Bir haftadır bana aldırma çalışmalarından sonra dün babannesine aldırmış en sonunda.Normal bir fülütte değil yanlarında tuşları var saksafon gibi birşey.Akşam elinden düşürmedi bize müzik ziyafeti!..verdi sağolsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben bu filmi bir yerlerde görmüş gibiyim. Yemek yemicem, süt ver, uykum yok, ablam saçımı çekti, bana şöyle dedi, böyle oldu, ayyyyy bazen çıldıracak gibi oluyorum, Gülsüm'ün ağzına bant yapıştırasım geliyor. Bir de kızlarımızın bu benzerlikleri de beni hayrete düşürmüyor değil. Büyükler asil, mağrur, tam bir hanımefendi, leydilik okuluna mı versek neee, küçüklerde cadı, yaramaz, çenebaz, maymun, zilli, numaracı, yalaka .........vb. bütün hasletleri üzerlerinde barındırıyorlar. EEEEEE üzüm üzüme baka baka kararır. Dokuz ay yanyana geçirirsek olacağı buydu. Ne dersin................

annecik dedi ki...

ALLAH kolaylık versin hem çalışmak hem iki tane çocuk yetişdirmek herkezin harcı değil açıkcası bir de yorgun argın eve gelip cadılık çekmek çok zordur herhalde

meleklerim ve ben dedi ki...

-Zeynep'cim doğru dedin valla 12 yıldır birlikte çalışmamızın sonucu kızlarımızda birbirine benzedi.
-Annecik öncelile teşekkür ederim yorumunuza.Evet söylediğiniz gibi hem çalışıp hem çocuklarla uğraşmak oldukça zor oluyor.Ama ne kadar şikayet edersem edeyim akşama kadar burnumda tütüyorlar.